Izabela. V tieni Notre-Dame. 2 - Šranková, Eva Ava (Ikar, 2012)
Vzrušujúci príbeh pestrého života krásnej Izabely sa odohráva v stredovekom Francúzsku a čarovnej Florencii, vrcholí a rozuzľuje sa v Paríži. Nájde Izabela de Vosges stratenú lásku, unikne nástrahám svojich nepriateľov, získa si milosť Karola VII., o ktorú ju pripravila Agnes Sorelová, či nastane ďalší obrat v jej živote a pocíti radosť v náručí iného muža? Alebo sa jej krížová cesta nikdy neskončí... V románe plnom lásky, zrady a nenávisti prichádza hlavná hrdinka na to, že iba vášeň pre vzťah nestačí. Pochopí konečne, že bez odpustenia obyčajné ľudské šťastie nikdy nenájde? Príbeh šľachtičnej, odhodlanej bojovať s osudom, je určený každému, kto má rád hrdosť, česť a európske dejiny.