Posledný kojot - Connelly, Michael 1956- (Slovart, 2008)
Život Harryho Boscha je v troskách. Potom, čo napadol svojho šéfa, musí odovzdať služobný preukaz a ocitá sa mimo služby. Rozhodne sa skrátiť si čas vyšetrovaním nevyriešeného prípadu z roku 1961 ľ brutálnej vraždy jeho matky Detektív Hieronymus Bosch (známy z románu Smrť v meste anjelov) pred niekoľkými rokmi zastrelil viacnásobného sadistického vraha prostitútok Normana Churcha. Vrah pri zatýkaní siahol pod vankúš a Harry Bosch v úsudku, že tam má zbraň, vystrelil. Bábikár, ako vraha policajti prezývali, však siahol po svojej parochni. Vdova po zabitom obvinila Harryho Boscha, že Bábikára zabil neozbrojeného a žiada od polície odškodné. Hneď v prvý deň pojednávania sa na políciu dostane list, aké posielal Bábikár, keď ešte žil. Je v ňom morbídna básnička o tom, ako zasa niekoho zavraždil, a návod, kde môže polícia najsť mŕtvolu. Je zaliata v betónových základoch biliardovej herne, ktorá medzičasom vyhorela. Obeť dostane prezývku Betónová blondína. Keďže Church bol v čase vraždy mŕtvy, obžaloba na súde to použije proti Boschovi ako dôkaz, že nebol vrahom, a Harry sa pustí do ďalšieho hľadania skutočného páchateľa. Knihu preložil Patrick Frank.