Drakológia. 1. Dračie oko - Steer, Dugald A. (Slovart, 2015)
Dobrodružstvo! Zloduchovia! A draky, draky, draky! Od autorov celosvetovo úspešných kníh o Drakológii prichádza štvordielna séria o začiatkoch skutočných drakológov na sklonku 19. storočia. Súrodenci Daniel a Beatrice nechodia do obyčajnej školy. Bývajú u výstredného profesora Ernesta Draka, ktorý ich postupne zasväcuje do tajov drakológie ľ vedy o drakoch. Osamelí, bez rodičov, sa na druhom konci sveta pokúšajú zachrániť drakov aj ľudí pred nečakanými hrozbami. No potom zmizne vzácny drahokam Dračie oko, ktorého krádež zosnoval Ignatius Crook, úhlavný nepriateľ profesora Draka. Súrodenci sa môžu spoľahnúť len na seba a na niekoľko priateľských drakov na ceste za mocným drahokamom, ktorý Dračiemu majstrovi poskytuje nevídanú moc.