Drakológia. Dračí denník. 2 - Steer, Dugald A. (Slovart, 2015)
Dvojica mladých drakológov sa vydáva na svoju ďalšiu misiu, na ktorej bude musieť rozlúsknuť prastarý dračí kód. Daniel a Beatrice Cookovci úspešne zachránili Dračie oko, ale teraz všetku svoju pozornosť venujú dračiemu vajcu, z ktorého by sa mal čochvíľa vyliahnuť drak. No len čo sa na škrupinke zjavia prvé praskliny, ich mentora Ernesta Draka povolajú do Indie. O vzácne draky sa tam totiž po zmiznutí rodičov jeho mladých študentov nemá kto postarať. Daniel a Beatrice sa zatiaľ vydávajú po stope prastarého Dračieho denníka. Dostali totiž tip, že práve v ňom sa skrýva tajomstvo lieku na dračiu chorobu. Akurát ho budú musieť nejako rozlúštiť.