Kronika sendvičovej ženy - Holland, Tina Van Der (Koruna, 2015)
Šiesty román od slovenskej autorky bestsellerov SLADKÝ ŽIVOT OPATROVATEĽKY a SHALOM. O tom, že ani dvadsaťosem rokov spokojného manželstva nemusí zaručiť jeho ďalší hladký priebeh. O tom, že dnešní mladí sa dlho hľadajú; pracujú či študujú na pokračovanie a medzitým celkom samozrejme využívajú Hotel Mama. O tom, že starnúci rodičia dôchodcovia automaticky vyžadujú od svojich detí starostlivosť, akú boli schopní poskytnúť oni sami svojim rodičom, pravda, v inej dobe. O tom, že dnešné ženy päťdesiatničky, takzvané sendvičové, nesú na svojich bedrách starosti nielen o dospelé deti, ale aj o svojich rodičov, pričom by ešte rady žili aktívne a poznajú erotiku aj vášeň. A napokon o tom, že dnešným mužom päťdesiatnikom väčšinou bohato stačí výkon v práci a doma by mali najradšej od všetkého svätý pokoj. Vo voľnom pokračovaní románu SHALOM, napísanom opäť s humorom i nanajvýš vážne, sa znovu stretávame s manželmi Gabikou a Milanom, ich rodinou a priateľmi. Autorka v ňom použila aj vlastné poznatky z ciest po Izraeli a ponúka literárny náhľad do života v jednom z typických izraelských kibucov.