Hrôzostrašná história. Mizerná druhá svetová vojna. 06 - Deary, Terry (Hrôzostrašná história, 2012)
Mizerná druhá svetová vojna rozpráva o príšerných faktoch najhoršej vojny v dejinách - od zasnežených obliehaných miest, cez bahnité zákopy v džungli až po život v bombardovaných mestách a koncentračných táboroch. Dozviete sa napríklad, kto varil jedlo z červíkov, ktorých vojakov nepriateľ odhalil čuchom alebo prečo mohli byť biele spodky smrteľne nebezpečné. Prečítate si o nehoráznych výmysloch, ktoré všetci považovali za čistú pravdu, o zákerných zbraniach, o ktorých nemal nikto ani tušenia. História ešte nikdy nebola taká hrôzostrašná.