Hrôzostrašná história Mizerná druhá svetová vojna 06 - Deary, Terry; Brown, Martin, 1959-; Nagyová, Jana (Bratislava Slovart, 2012)
Mizerná druhá svetová vojna rozpráva o príšerných faktoch najhoršej vojny v dejinách - od zasnežených obliehaných miest, cez bahnité zákopy v džungli až po život v bombardovaných mestách a koncentračných táboroch. Dozviete sa napríklad, kto varil jedlo z červíkov, ktorých vojakov nepriateľ odhalil čuchom alebo prečo mohli byť biele spodky smrteľne nebezpečné. Prečítate si o nehoráznych výmysloch, ktoré všetci považovali za čistú pravdu, o zákerných zbraniach, o ktorých nemal nikto ani tušenia. História ešte nikdy nebola taká hrôzostrašná.
Keywords: druhá svetová vojna, 1939-1945