Kniha o rodičovstve [recept, ako byť dobrým rodičom] - Lee, Nicky; Lee, Sila; Štrbová, Monika; Mackesy, Charlie; Smatanová, Zuzana (Pezinok Familiaris, 2011)
Autori ľ manželia Leeoví príjemným a vtipným spôsobom prechádzajú všetkými oblasťami a fázami rodičovstva, od narodenia až do konca puberty. Spracúvajú témy, ako napríklad: päť jazykov lásky, deti a hranice, súrodenecká rivalita, ako previesť deti cez roky dospievania, odovzdávanie viery, úloha tradícií v rodine; ale aj ako usmerniť deti v oblasti sexu, alkoholu, drog, pozerania televízie a užívania internetu. Kniha je určená rodičom detí všetkých vekových kategórií, vhodná aj pre rodičov.
Bibliogr. s. 467-474. Pozn.
rodičovstvo, deti
Keywords: manželstvo a rodina; interpersonálna komunikácia; výchova dieťaťa; Marriage and the family; Interpersonal communication; Child rearing; Parenting; rodičovstvo; Parents and children; rodičia a deti; rodičovstvo; deti