Hojenie zranených vzťahov - Padovani, Martin H. (Spoločnosť Božieho slova, 2014)
Na prvý pohľad môžeme od knihy očakávať typický koncept modernej psychológie v otázke vzťahov. A vskutku autor Hojenia zranených vzťahov sa venuje sebahodnote, zdravej láske k sebe samému, resp. láske k druhému, intimite ľ zdravej i nezdravej, oplakávaniu straty či už vzhľadom na rozpad vzťahu alebo smrť milujúcej osoby. Padovani podčiarkuje, že trvalé vzťahy sú možné, ak si vybudujeme schopnosť zachovať zdravé hranice a zároveň sme schopní intimity v zmysle otvárania sa druhému. Padovani sa zároveň venuje otázke krízových situácií akými sú rozvody, rozpady vzťahov, smrť blízkej osoby. Americký terapeut a kňaz v jednej osobe píše vycibreným a zrozumiteľným štýlom. Kniha je veľmi inšpiratívna.