Firma - Grisham, John 1955- (Ikar, 2011)
Úspešný absolvent práva na Harvardovej univerzite Mitch McDeer má vo vrecku niekoľko atraktívnych pracovných ponúk - medzi nimi aj od malej neznámej, ale solventnej firmy z Memphisu. Spoločnosť Bendini, Lambert a Locke je mimoriadne štedrá. Mitchovi hodlá poskytnúť vysoký plat, veľké podiely zo zisku a okrem iných výhod aj možnosť stať sa spolumajiteľom. Nečudo, že novopečenému, ale chudobnému právnikovi sa z priam rozprávkovej ponuky zakrúti hlava a rozhodne sa práve pre túto firmu. S nadšením sa psutí do práce, aby splnil náročné požiadavky svojich zamestnávateľov a zároveň realizoval vysoké osobné ambície. Mitchov štart bol vynikajúci až do chvíle, kým ho neosloví agent FBI a neupozorní ho na podozrivé praktiky firmy v oblasti prania špinavých peňazí a nepožiada ho o spoluprácu pri zhromažďovaní usvedčujúcich dôkazov. Mladý právnik si pozorne začne všímať svoje pracovisko a zistí, že s jeho podnikom naozaj nie je všetko v poriadku. Zaráža ho priveľké percento smrteľných nehôd starších kolegov, jeho dom i auto odpočúvajú a podozrivé sú aj niektoré právnické prípady... Mitch Deer stojí pred rozhodnutím: buď si zvolí bohatstvo, alebo dodrží právnickú prísahu a dá sa do služieb spravodlivosti.