Pieseň ľadu a ohňa. 5. Tanec s drakmi 2: Po hostine - George, Martin, R.R (Tatran, 2016)
Boj o tróny neustáva. Ani po hostine. Mnohí sa cítia povolaní, hoci sú si vedomí, že ich to môže stáť život. Avšak z tieňa vystupuje nová moc - Aegon Targaryen. Dedič starého kráľovského rodu, o ktorom si všetci mysleli, že je mŕtvy. Má jediný cieľ ľ zvrhnúť panujúcich Lannisterovcov a Tyrellovcov a získať trón pre právoplatného dediča z rodu Targaryenovcov. Daenerys, dračia kráľovná, sa musí rozhodnúť, kto bude stáť po jej boku, ochráni ju a zabezpečí mier. Spomedzi množstva nápadníkov si vyberie vznešeného Hizdahra. Z jej strany je to skôr politické rozhodnutie, pretože jej srdce patrí jednoduchému, ale bezvýznamnému žoldnierovi. Obklopená nepriateľmi a intrigami nevie, komu veriť. Zakrátko po jej svadbe vypukne v Meereene skutočný chaos a neľútostná biela kobyla úplavica kosí všetkých bez rozdielu. O osude západných zemí ale nerozhodujú intrigy najvyšších. Nebezpečie hrozí spoza Múra. Iní za Múrom sa pripravujú na rozhodujúcu bitku. V zúfalej situácii sa John Snow rozhodne otvoriť brány divochom, ktorí by mu mali pomôcť a posilniť jeho zdecimovanú posádku. Jeho rozhodnutie sa ale nestretne so súhlasom spolubratov. Nenapraviteľná intrigánka Cersei sa musí postaviť čelom k pravde a oľutovať svoje hriechy. Tyrion sa na svojej ceste dostane do otroctva a priblíži sa k svojmu cieľu ľ stretnúť sa s Daenerys. Posledné kapitoly rozsiahlej ságy Pieseň ľadu a ohňa sú venované najmä Johnovi, Tyrionovi a Daenerys. Znovu sa stretávame s Theonom, ktorý predstavuje jednu z najtragickejších postáv celého príbehu, a blíži sa rozhodujúca bitka o Zimovres medzi Stannisom a Roosom Boltonom. Ako sebakriticky povedal George Martin, vyhodil do vzduchu priveľa loptičiek, s ktorými musí žonglovať. Jednako sága nestratila nič z napínavosti, je nepredvídateľná, tragická a strhujúca. Autor nás prekvapí neuveriteľnými zvratmi, postavy sa zamotávajú do nových problémov a vzďaľujú sa od svojho cieľa.