Trója. 02. Štít hromu - Gemmell, David a Stella (Slovart, 2012)
Štít hromu, odohrávajúci sa v slávnej gréckej dobe bronzovej, nadväzuje na dramatický a dobrodružný román Pán strieborného luku a pokračuje aj v osudoch jeho hrdinov ľ desivého Helikaóna a jeho veľkej lásky, ohnivej Andromachy, mocného Hektora a bájneho rozprávača Odysea. Vojna sa blíži a pomaly sa schádzajú všetci králi z pobrežia Veľkého zeleného mora ľ priatelia i nepriatelia, každý s vlastnými tajnými plánmi na dobytie a spustošenie krajiny toho druhého. V tomto závratnom víre zrady a klamstva sa ocitnú traja cestujúci: Piria, kňažka na úteku, ktorá v sebe dusí desivé tajomstvo, Kalliades, bojovník s veľkými ideálmi a slávnym mečom, a jeho blízky priateľ Banokles, ktorý sa v nastávajúcich bitkách stane legendou. Všetci traja putujú do bájnej Tróje, nad ktorou sa začínajú sťahovať temné mračná.