Trón zo skla. Vrahyňa proti pánovi pirátov - Maas, Sarah, J. (Slovart, 2016)
Exkluzívna novela k sérii Trón zo skla, ktorá odhaľuje zaujímavé epizódy z tajnej minulosti Celaeny Sardothien, hrdinky šesťdielnej série Trón zo skla. Dva roky pred dejom románu Trón zo skla sa Celaena Sardothien ocitá na netypickej misii. Šéf Cechu vrahov Arobynn ju vyslal za Pánom pirátov vybrať dlh, čo im vyrúbili za nepokoje v hlavnom meste. Až na mieste sa dozvedá, že dlh nebude Pán pirátov splácať mincami, ale otrokmi. Pred mladou Celaenou stojí ťažké rozhodnutie - uposlúchnuť príkaz svojho mecenáša, alebo riskovať vlastný život a spraviť to, čo je podľa nej správne. Súčasťou slovenského vydania je aj špeciálna novela Vrahyňa a liečiteľka: Celaena musí v neútulnom hostinci v meste Innishi prežiť už len jednu noc, aby pokračovala na ceste do púšte, ktorá môže zmeniť osud prekliatej krajiny navekyů No v jeden večer sa v živote nájobávanejšej vrahyne dokáže zomlieť všeličo, a ak sa do toho zapletie liečiteľka so zabudnutou mágiou v krviů dôsledky môžu byť nedozerné.