Tiene bieleho orgovánu - Široká, Zuzana (Ikar, 2014)
Postav dom, zasaď strom, sploď deti a znič každého, kto sa pokúsi ohroziť šťastie tvojej rodiny. Kam až siaha túžba po rodinnom šťastí? Kde sú hranice rodičovskej lásky? Rodina Ďumbierovcov sa navonok ničím nelíši od iných ľ zdá sa, že žijú svoj splnený sen, bývajú v krásnom novom dome uprostred čarovnej záhrady a tešia sa zo zdravých detí. Je to však len ilúzia. Tiene z minulosti im pripomínajú, kto sú a aká krv prúdi v ich žilách. Pod kríkom bieleho orgovánu náhodne objavia človeka, ktorý očividne neopustil svet dobrovoľne. Kto to bol a čo má spoločné s rodinou? Pozná niekto jeho tajomstvo, a ak áno, ostane naďalej utajené? Každý z členov rodiny má svoj vlastný príbeh a... každý mlčí. Román o pokrvných putách, starých vášňach, skrytých túžbach, čistej láske i strachu zaujme napínavým, priam detektívnym príbehom aj pohľadom do komplikovaného vnútorného sveta postáv, ktorými zmietajú silné emócie.