Búrka. 01. Uväznený v čase - Crossová, Julie (Fragment, 2013)
Búrlivý príbeh v nadčasovej trilógii ONA: Smrteľne zranená. ON: Stratený v minulosti. Čas sa neúprosne kráti... Celé veky si ľudia kladú otázku, či je možné cestovať v čase do minulosti alebo do budúcnosti. A ak áno, je možné vyhnúť sa následkom? Píše sa rok 2009. Jackson Meyer je normálny mladý chalan ľ študuje, má priateľkuů Má však schopnosť, o ktorej mnohí ľudia iba snívajú. Dokáže cestovať časom do minulosti. Nedokáže meniť ani ovplyvňovať budúcnosť a preto nehrozia žiadne paradoxy, ktoré by ohrozili časopriestor. Je to pre neho len neškodná zábava. Až do chvíle, keď do Jacksonovho života vtrhnú dvaja neznámi muži a v zápase je jeho priateľka Holly smrteľne zranená. Jackson v zúfalstve skočí o dva roky späť, do roku 2007. Tento skok je však iný ako predchádzajúce. Jackson je v roku 2007 uväznený a nemôže sa vrátiť späť do prítomnosti. Znovu prežije prvé stretnutie s Holly a testuje svoje schopnosti ľ čoskoro však zistí, že jeho život obklopujú tajomstvá a prenasledujú ho "Nepriatelia času", ktorí sa neza stavia pred ničím. Komu môže Jackson veriť? A čo všetko je ochotný obetovať, aby zachránil Hollyů a možno aj celý svet? Dych berúci príbeh americkej spisovateľky Julie Crossovej Búrka je dôkladne premyslený a prepracovaný do najmenších detailov. Čitatelia sa budú môcť presvedčiť, že téma cestovania v čase v spojení s autorkiným rozprávačským talentom ich prekvapí kvalitným príbehom, ktorému nebude chýbať ani potrebná dávka romantiky, nebezpečenstva a tajomna. Autorka stanovila vlastné pravidlá cestovania v čase. V jej príbehu sa vzájomne prepletá niekoľko dejových línií, v ktorých hrá dôležitú úlohu genetika, špionážne služby a záhadná rodinná história.