Na vrcholu. dějiny ženského horolezectví. VYR - Messner, Reinhold (BRÁNA, 2011)
Souhrnná kniha ženského alpinismu od prvních túr, které podnikaly dámy v 16. století, až po nejznámější současné horolezkyně vypráví o nejvýznamnějších ženách, které se stejně jako muži-horolezci nechaly okouzlit krásou, přitažlivostí i nebezpečím hor. Reinhold Messner líčí strhujícím stylem pokusy, rekordy a vítězství žen, které se staly stejně jako muži přemožitelkami všech čtrnácti osmitisícovek, a svou knihu doprovází množstvím ojedinělých fotografií.