Čierny Rogan 03 Prízraky na Devíne - Červenák, Juraj (Artis Omnis Žilina, 2016)
Ďalšia časť zo série ČIERNY ROGAN Knieža Lučivoj, ktorý vytrhol Devín z avarských pazúrov, zostal bez mužského následníka. Významné hradisko na pomedzí Nitrianskeho a Moravského kniežatstva zdedí ten, kto si vezme za ženu Lučivojovu dcéru. Jej ruku si však treba zaslúžiť a pred uchádzačmi stojí nebezpečná úloha ľ musia premôcť tajomné prízraky v lesoch nad Devínom. Ak chce kňažic Pribina zvíťaziť nad besmi a svojím sokom Mojmírom, bude potrebovať pomoc. Z Kančej hory preto privolá černokňažníka Rogana a jeho verného sprievodcu Goryvlada. Rýchlo sa však ukáže, že stoja proti omnoho väčšej hrozbe, než sa spočiatku nazdávali. V siedmej knihe o Čiernom Roganovi a vlkovi Goryvladovi sa autor historických a fantasy románov Juraj Červenák vracia do sveta slovanských mýtov a opäť ponúka čitateľom dobrodružstvo v štýle "meč a mágia".
slovenská súčasná, sci-fi, fantasy
Keywords: slovenská súčasná; sci-fi, fantasy