Trón zo skla 06 Veža na úsvite - Maas, Sarah, J. (Slovart Bratislava, 2018)
Začítajte sa do šiesteho pokračovania najúspešnejšej fantasy ságy súčasnosti Trón zo skla, ktorého dej sa odohráva zároveň s piatym dielom Búrka v impériu. Znovu objavte čaro príbehov Sarah J. Maas, tak ako si ho pamätáte zo začiatku série. Kapitán kráľovskej gardy Chaol Westfall bol známy svojou chrabrosťou, silou a bezpodmienečnou oddanosťou korune. No všetko sa zmenilo po zničení skleneného zámku a vyvraždení jeho mužov, hoci adarlanský kráľ ušetril jeho život. Duša sa síce časom zahojí, no jeho telo je nenapraviteľne poškodené. Uzdravenie mu ponúkajú len legendy o tajomstvami opradených liečiteľoch v ďalekej krajine na Južnom kontinente. Nad Erileou sa však znášajú búrkové mraky, Aelin a Dorian sa nedokážu vyhnúť ničivej vojne a ich jedinú šancu na víťazstvo držia v rukách Chaol a Nesryn a ich schopnosť presvedčiť mocných pánov juhu, aby sa pridali k vojne na severe. Južný kontinent však skrýva mnohé tajomstvá, ktoré môžu mať nečakané následky pre celý svet.
JKR: sci-fi, fantasy
Keywords: mládež; sci-fi, fantasy