Sága Darrena Shana 02 Upírov učeň - Shan, Darren (Slovart Bratislava, 2009)
Darren Shan odišiel zo svojho mesta a od svojej rodiny s upírom, ktorý vystupuje v Cirkuse Monsterus pod pseudonymom pán Crepsley. Stal sa jeho učňom a pomocníkom. Je z neho polovičný upír, no nechce piť ľudskú krv, prijíma iba zvieraciu, pretože chce čo najdlhšie zostať aspoň čiastočne človekom. Podarí sa mu vyhnúť temnému osudu a zostať súčasťou sveta ľudí? Alebo prevládne tá časť z neho, ktorú si podrobil pán Crepsley?
FPU: mládež 12+
Keywords: mládež 12+