Detektívi v čase. 06. Zázračný meč Vikingov - Lenk, Fabian (Verbarium, 2016)
Severná Európa, Hedeby, rok 965. Táto zelená krajina sľubuje bohatstvo pre všetkých. Detektívi v čase sa pomocou Tempusu prepravia do vikinskej osady Hedeby, ktorej obyvatelia čelia záhadným útokom. Sú ich dračie lode naozaj ohrozované mýtickými bytosťami, ako sú elfovia a trolovia? Vikinský vodca, Erik Červený získa zázračný meč boha Odina, aby ochránil a povzniesol svoj ľud. Je v moci zázračného meča ochrániť svojho majiteľa alebo ho naopak strhne do nebezpečenstva?