Legenda o Braslavovi 02 Za hlasom krahulca - Jungová, Ivana (Slovart Bratislava, 2017)
Pokračovanie fantazijnej ságy Tiene nad Veligradom z obdobia Veľkej Moravy. Knieža Rastislav vyhlásil brannú pohotovosť a je pripravený postaviť sa Frankom tvárou v tvár. Dúfa však, že mu v boji pomôže bájny bojovník Braslav, ktorý kedysi získal od gryfa pazúr nesmrteľnosti a môže Veligradu pomôcť. Rodan, Bojan a Žiarovít sa vyberú za ním, prejdú cez Lesnú bránu do druhého sveta. Za bránou nájdu kahanec, ktorý ich má na ceste sprevádzať svojím svetlom. Strach, hnev a pocit neistoty počas cesty však jeho svetlo oslabia. Podarí sa im aj bez neho nájsť Braslava? Putujú bez stopy po Veľkej Morave a ich jedinou nádejou je trepot krídel krahulca, ktorého z času na čas zazrú. Hľadanie legendárneho bojovníka ich privedie po rieke Morave k Devínu, v zúfalstve sa pustia za krahulcom smerom na Nitru, aby o niekoľko mesiacov neskôr dorazili až do Skalistých divých hôr.
FPU, mládež
Keywords: mládež