Červená jej pristane - Ježovičová, Kristína (Marenčin PT, spol. s r.o. Bratislava, 2015)
Svet sa potkol na povrchnosti a zlomil si pritom členok už dávno. Zem sa ale točila ďalej aj napriek tomu, že kríval. Nepekné zranenie sa pri rýchlom pokroku nemalo šancu dať do pôvodného stavu a ľudia ho jednoducho nevládali zrehabilitovať. Dali mu barličky v podobe pushupiek, výrazných líčidiel, umelých rias, anorexie, či čohokoľvek, čo by ich skrášlilo. A mužov nezaujímalo, aká je žena vo vnútri, kým vyzerala fantasticky v červených minišatách.
FPU, slovenská súčasná, romantika
Keywords: slovenská súčasná; romantika