Detektív Bill Hodges 02 Stratení nájdení - King, Stephen (Ikar, a.s. Bratislava, 2015)
"Vstávaj, génius." Tak sa začína triler o šialenom pomstychtivom čitateľovi. Génius je John Rothstein, kultový autor, ktorý vytvoril ešte kultovejšiu postavu ľ Jimmyho Golda ľ, no už desaťročia nevydal jedinú knihu. Morris Bellamy zúri, lebo rebel Jimmy Gold, Bellamyho literárny idol, sa v poslednom vydanom románe zapredal reklamnému biznisu. Preto Morris zabije Johna Rothsteina, ulúpi mu zo sejfu hotovosť, ale najmä získa najvzácnejší poklad, zápisníky, v ktorých je najmenej jeden ďalší, nevydaný román o Goldovi. Morris korisť ukryje ľ a potom ho zavrú za celkom iný zločin. Čas plynie a poklad objaví chlapec menom Pete Saubers, rovnako vášnivý mladý čitateľ. A teraz je Pete na úteku pred čoraz nebezpečnejším šialencom Morrisom, ktorého po tridsiatich piatich rokoch prepustili. Trojica známa z trileru Pán Mercedes, bývalý policajt Bill Hodges, neurotická Holly Gibneyová a šikovný mladík Jerome Robinson, robí všetko pre to, aby Petovi pomohla. Ale postačí to?
FPU, krimi, detektívky
Keywords: krimi, detektívky