Obesenec - Cole, Daniel (Ikar, a.s, 2018)
Inšpektorka Emily Baxterová sa ešte celkom nespamätala z prípadu Handrovej bábiky a zo zmiznutia svojho priateľa Williama "Wolfa" Fawkesa. Hoci sa zdráha pustiť do vyšetrovania ďalšej strašnej vraždy, pozvú ju na poradu nového americko-britského vyšetrovacieho tímu do New Yorku. Tam jej predložia fotografie zatiaľ poslednej vraždy, ktorej páchateľ sa zjavne inšpiroval Handrovou bábikou. Telo našli skrútené do známej polohy a zavesené nad Brooklynským mostom, so slovom NÁVNADA vyrezaným hlboko do hrude. Tlak médií rastie a Baxterovej prikážu, aby pomáhala pri vyšetrovaní a zúčastnila sa na obhliadke miesta ďalšej vraždy, kde opäť našli obeť, tentoraz s nápisom BÁBKA. Na oboch stranách Atlantiku pribúdajú čoraz senzačnejšie a zvrátenejšie vraždy. Tím vyšetrovateľov neúnavne prenasleduje páchateľa, ale ten je stále o krok pred ním. Baxterová musí zabudnúť na smútok a strach, ktoré ju paralyzujú už celý rok, a zastaviť ďalšieho krutého vraha, skôr než bude neskoro.