Nástroje smrteľníkov 04 Mesto padlých anjelov - Clare, Cassandra (Slovart Bratislava, 2019)
Séria Nástroje smrteľníkov je už taká obľúbená, že sa o nej rozpráva na četoch i na Facebooku. Decká sa predháňajú, aby si nový diel prečítali ešte v angličtine a vyrozprávali dej ostatným. O čo teda pôjde vo štvrtom pokračovaní, ktoré dostalo názov Mesto padlých anjelov? Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu. Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, k toré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.
MLÁDEŽ 15+
Keywords: mládež 15+