Čarodejnice - Dahl, Roald (ENIGMA, 2012)
Toto je pravdepodobne prvý "detský horor" vôbec (ak sem nerátame, povedzme... Červenú čiapočku).V príbehu malého chlapca, ktorého čarodejnice premenia na myš, zažijete scény, pri ktorých tuhne krv v žilách, no i množstvo komických situácií. Koniec príbehu je prekvapujúci. Vzťah babičky a vnuka, začarovaného do zvieracej podoby, vás určite dojme a azda vám i trochu pomôže v hľadaní odpovede na otázku, čo je v ľudskom živote dôležité a čo nie.Za tento neodolateľne originálny príbeh, ktorý bol i sfilmovaný, získal Roald Dahl, ktorého dnes už netreba ani slovenským čitateľom predstavovať, prestížnu literárnu cenu Whitbread Award.