Charlie a veľký sklený výťah - Dahl, Roald (ENIGMA, 2014)
Pokračovanie príbehu malého Charlieho z továrne na čokoládu. Nik nepochybuje o tom, že pán Wonka je úžasný čokoládový mág, ale Charlie i jeho rodina ani trochu nedôverujú jeho pilotným schopnostiam, najmä ak tá vec, ktorú pilotuje, je veľký sklený vý ťah, stúpajúci do stratosféry. No život s pánom Wonkom nikdy nie je nudný, a ak aj niekoho nechtiac dostane do problémov, určite ich nakoniec aj hravo vyrieši... alebo nie?