Jurov zázračný liek - Dahl, Roald (ENIGMA, 2015)
Jurova starká je ufrflaná zošúverená babizňa, ktorá má vo zvyku nielen jedávať odporné veci, ale sa aj odporne správa k svojmu vnukovi. Keď to už Juro s ňou nemôže vydržať, rozhodne sa, že tú jej mrzutosť navždy vylieči. Namieša jej veľmi zvláštnu medicínu, ktorá je rovnako odpudzujúca ako ona sama, a ktorá máů šokujúci účinok! Príbeh o smelom chlapcovi, vyrozprávaný s poriadnou dávkou dahlovského čierneho humoru, skvelo dopĺňajú vtipné ilustrácie Quentina Blaka. Ilustroval Quentin Blake. Z anglického originálu Georgeĺs Marvellous Medicine, vydaného nakladateľstvom Penguin Books Ltd. v Londýne v roku 1995, preložila Soňa Kondelová. Viac o R. Dahlovi pozri v rubrike Napísali o nás. Knihy, ktoré majú rovnako radi deti, aj ich rodičia.