Čierny kruh: Koniec mafie - Karika, Jozef (Ikar, a.s. Bratislava, 2019)
Leto 2003. Mafia deväťdesiatych rokov stráca moc. Čo však prichádza namiesto nej? Čerstvo vyštudovaný Milan Ostrý nastupuje do úradnej funkcie. Pracuje v nej nielen pre mafiánskeho bossa Petra Štarcha, ale aj pre vplyvného skorumpovaného úradníka Alexandra Vokoša. Lenže v jednom meste nemôžu byť dvaja vládcovia... Schyľuje sa k veľkej zrážke a Milan sa ocitá medzi mlynskými kameňmi. Čím viac spoznáva odvrátenú stranu moci, tým rýchlejšie stráca zem pod nohami. Ktorá cesta vedie k naplnenému životu a ktorá do zatratenia? Deväťdesiate roky sa skončili, doba sa zmenila. V podsvetí sa už tak často nestrieľa, no stále ide o krk. Stávky sú vysoké, čierna hra berie nielen život, ale aj dušu. Jozef Karika tentoraz prináša veľký román o tenkej hranici medzi dobrom a zlom, úspechom a pádom, minulosťou a súčasnosťou nášho štátu aj o križovatke, na ktorej sme sa ako spoločnosť ocitli.
slovenská súčasná
Keywords: krimi, detektívky; slovenská súčasná; mafia