Čítanie pre dyslektikov - Horecká, Mária (Detská náučná edícia. Školáci, 2015)
Knižka je určená deťom s problémami pri čítaní. Je rozvrhnutá na tri časti a zameraná na zvládnutie techniky čítania pre deti, ktoré už prebrali v škole všetky písmená, ale celé slovo (prípadne slabiku) sú schopné prečítať len s námahou alebo ho skomolia. Taktiež je určená pre deti s tzv. dvojitým čítaním, alebo pre deti, ktoré síce čítajú pomerne rýchlo, avšak takmer každé slovo je prečítané nesprávne, je skomolené, domyslené a podobne. Je určená pre deti od 7 do 9 rokov.