Čítanie pre dyslektikov - Horecká, Mária; Ilkovičová, Katarína, 1982- (Brno Edika Albatros Media, 2015)
Knižka je určená deťom s problémami pri čítaní. Je rozvrhnutá na tri časti a zameraná na zvládnutie techniky čítania pre deti, ktoré už prebrali v škole všetky písmená, ale celé slovo (prípadne slabiku) sú schopné prečítať len s námahou alebo ho skomolia. Taktiež je určená pre deti s tzv. dvojitým čítaním, alebo pre deti, ktoré síce čítajú pomerne rýchlo, avšak takmer každé slovo je prečítané nesprávne, je skomolené, domyslené a podobne. Je určená pre deti od 7 do 9 rokov.
Cieľ učiva:
Cieľom tejto knihy je rozvíjať čitateľské zručnosti detí s dyslexiou, pomôcť im správne čítať a zlepšiť ich schopnosť rozpoznávať písmená a slová. Kniha sa zameriava na individuálne potreby detí a poskytuje im postupne nástroje na zlepšenie ich čitateľských schopností.
Dôležité informácie:
Kniha obsahuje rôzne typy cvičení, ktoré sú prispôsobené potrebám detí s dyslexiou.

Pomáha zlepšiť nie len čítanie, ale aj zručnosti ako písanie, porozumenie textu a rozpoznávanie slov.

Je obohatená o ilustrácie a vizuálne prvky, ktoré zjednodušujú učenie.

Obsah je rozdelený do tematických celkov, ktoré sú zamerané na konkrétne písmená, slabiky, a slová.
Keywords: špecifické poruchy učenia; dyslexia; čítanie; špeciálna pedagogika; dyslexia; Reading; Special education; Learning disabilities; publikácie pre deti; Children's literature