Klamstvá - Keleová-Vasilková, Táňa, 1964- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2018)
Viola a Viktor majú na prvý pohľad takmer ideálne manželstvo. Milujú jeden druhého, osemmesačnú dcérku Nikolku, svoju prácu. Viola je úspešná módna návrhárka a Viktor novinár, momentálne na materskej dovolenke. Sú zaujímavým párom pre priateľov aj známych, všetci ich obdivujú a závidia im. No zdá sa, že ich vzťah má predsa len vážne trhliny: trhliny v podobe Viktorových lží a klamstiev, ktoré časom náhodou vyjdú na povrch. Viola je šokovaná a nevie čo ďalej...