Mach a Šebestová na prázdninách - Macourek, Miloš (Mach a Šebestová, 2014)
Mach a Šebestová sú slávni žiaci z 3.B., ktorí majú čarovné slúchadlo a prázdniny trávia na dedine u starých rodičov Šebestovej. A čože sa dá s takým slúchadlom v lete robiť? Takýto zázračný predmet dokáže pričarovať hoc aj džungľu do pokojnej dedinky, môže poslať pána suseda maliara na učenie k Leonardovi da Vincimu do 15. storočia, premeniť Macha na neobyčajné zviera, splniť životný sen pani Janderovej a napríklad aj pomôcť riaditeľovi cirkusu.