Matkine hriechy - Steel, Danielle; Šikulová, Elena; Fabianová, Viera (Ikar Bratislava, 2013)
Každá žena musí v živote čeliť vážnym rozhodnutiam, no len máloktorá takému náročnému ako Olivia Graysonová, úspešná podnikateľka, ktorej popri budovaní firmy a kariéry unikol život vlastných detí. Aby im nahradila všetok stratený čas, zorganizuje každoročnú rodinnú dovolenku vo veľkom štýle. Pozve ich na rozprávkovú plavbu luxusnou jachtou po Stredozemnom mori a vopred sa teší na vydarený výlet. Dcéra Cassie, známa hudobná producentka z Londýna, dovolenku každé leto odignoruje. Staršia dcéra Liz sa už roky neúspešne pokúša o spisovateľskú dráhu a žije v stálom strachu z vlastného zlyhania. Obaja synovia pracujú vo firme pre Oliviu a žijú s manželkami, ktorých zbožným prianím je nepracovať vôbec. Dovolenka na riviére mala byť výletom, na aký sa nezabúda, ale ako to už na rodinných stretnutiach býva, rodinu zaskočí nejedno prekvapenie.
V rozprávkovom prostredí sa ukáže, že veci nevychádzajú tak, ako si ich naplánujeme.
Rodinné vzťahy sú komplikované, staré hriechy sa odpúšťajú len ťažko a na svetlo sveta sa dostávajú nové, zarážajúce pravdy.
Keywords: ROMANTIKA