Leto červeného vlka - West, Morris L.; Brandoburová, Magda; Hanáková, Gabriela; Blažo, Pavel (Slovenský spisovateľ Bratislava, 1974)
Teraz žijeme šťastne v starom kraji, kde sedmokrásky rastú z úst dávno zomrelých a ruže z lona svätých panien, ktoré nikdy neporodili- a toto sú ušľachtilejšie epitafy, ako tie, ktoré ste čítali na náhrobkoch. Pre Vlka niet ruží, lebo sa stratil v ohni a čo z neho ostalo, po tých suchých, zabehaných postupoch zákona, pochoval Morrison na svojom pozemku.
Keywords: Spoločenské romány