Muž, ktorý kráčal za smrťou - Baráthová, Nora, 1944-; Richterová, Ingrida (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2023)
Žil pre druhých a vlastné ideály, zomrel za česť a ešte sa hrdo pozeral svojim vrahom do očí. Jakub Kray. Miloval manželku nadovšetko, ale ktosi mu ju závidel… Mnohí uhorskí šľachtici na čele s Františkom Rákóczim II. sa postavili proti cisárovi. Pre ich úspech bola dôležitá aj pomoc z cudziny. Historický román sa odohráva na začiatku 18. storočia, v čase krutých protihabsburských povstaní, hrdých bojovníkov a vznešených dám. 1. diel série Muž, ktorý kráčal za smrťou.
Keywords: publikácie pre nevidiacich; publikácie v Braillovom písme; slovenské romány; historické romány