Čaro všednosti - Keleová-Vasilková, Táňa, 1964- (Bratislava Ikar, 2015)
Mladí manželia Magda a Adam boli kedysi presvedčení, že ich šťastie nemôže nič ohroziť. Čas ukázal, že sa mýlili. Všednosť, jednotvárnosť, opakujúci sa kolobeh rovnakých dní postupne menia ich spoločný život a zrazu akoby v ňom bolo niečo mŕtve. Keď sa Magda rozhodne, že pôjde do práce, ich vzťah sa ešte zhorší. Môže mať aj všednosť svoje čaro?
Keywords: slovenské romány; Slovak fiction