Aprílová brada a iné švihnuté básne - Hlušíková, Marta, 1952-; Húsková, Stanislava (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2019)
Švihnuté básne sú pojašené, trošku bláznivé a možno aj šibnuté. Je v nich nielen žirafa s prakom, kakaové prachuliaky, klobúky, čo nechcú sedieť na hlúpych hlavách, ale aj fontána, ktorá strieka bielu kávu. Dokonca sa medzi ne schovala aprílová brada. Ak chcete vedieť, čo je to dračie kino, ako sa dá jahodiť, čo robia makožrúti a kde zmizli poludníky, máte v rukách tú správnu knihu
Keywords: slovenská poézia; publikácie pre nevidiacich; publikácie v Braillovom písme; publikácie pre deti