Plajko - Jobus, Branislav, 1969- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2016)
Vedeli ste, že existuje Ústav rozvoja a nahrávania snov? Stačí zavolať a objednať si, o čom by ste chceli snívať. A japonský prístroj Načisto Harašimi vám pripraví sen podľa želania. No keď sa pracovníci ústavu dozvedia, že existuje spôsob, ako sa sny môžu stať skutočnosťou, nedá im to spávať. Na Slovensko totiž prichádza spoločnosť, ktorá navonok vyrába vankúšiky a textilné hračky, no v skutočnosti vlastní Plajka. Handrovú bábiku, ktorej prítomnosť spôsobí naplnenie akéhokoľvek sna. Aké to môže byť zábavné, ale i nebezpečné, keď sa niektoré sny začnú naozaj plniť, to si prečítajte. Pre čitateľov od 8 rokov