Zberný dvor - Jobus, Branislav, 1969- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2019)
Pre mnohých z nás sa problém so smeťami končí v momente, keď ich hodíme do koša. V tejto knihe sa príbeh práve vtedy začína. O tom, čo sa udeje s kotúčikom záchodového papiera, s hliníkovou plechovkou, s celofánom a alobalom. A to nie je všetko. Vďaka recyklácii sa zrodí na zbernom dvore Odpadkový fantóm. Prespáva v kontajneroch alebo v kôpke nezaradeného odpadu a zasiahne vždy tam, kde treba. Aj vďaka nemu to na zbernom dvore konečne začne fungovať.