Klára a iglu - Nagyová-Džerengová, Petra, 1972- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2016)
Klára sa už mátoh nebojí. Má predsa psíka Bobíka. A aj malú sestričku Emku, o ktorú by sa rada starala. Emka zmenila život celej rodiny a Klára sa občas cíti sama. Keď sa Bobík zrazu stratí, zrúti sa jej svet. A navyše je jej milovaný dedko v nemocnici. Našťastie existujú vanilkové buchty, tie liečia všetky smútky. Bobík sa nájde a najkrajším vianočným darčekom je dedko, ktorého pustili z nemocnice. Pokračovanie knihy "Klára a mátohy"