Špinuška - Schmidt, Annie M. G.‏ (Anna Maria Geertruida), 1911-1995 (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2016)
Že kto je to Špinuška? Nuž, najšpinavšie dievčatko na svete. Jej samej to až tak neprekáža, zato veľmi dobre vie, čo si želá mamička: aby sa jej aspoň raz v živote podarilo zostať čistou. Spolu so svojím psíkom sa naozaj snaží, ale vždy jej to čosi prekazí