Bod klamu - Brown, Dan 1964- (IKAR, 2013)
V neprístupných končinách Arktídy objaví satelit NASA pod hrubou vrstvou ľadu unikátny nález ľ tristo rokov starý meteorit so stopami fosílií. Je to naozaj dôkaz existencie mimozemského života? Úradujúci prezident Zach Herney povolá štyroch vynikajúcich vedcov, aby potvrdili pravosť nálezu a vyslobodili ho z ľadového zovretia na ďalší výskum. Nejde len o prevratný vedecký dôkaz, ale v predvolebnom období aj o body na strane úradujúceho prezidenta. Opozičný kandidát senátor Saxon totiž postavil svoju kampaň práve na kritike drahého vesmírneho výskumu, ktorý neprináša nijaké výsledky. Tímu odborníkov za polárnym kruhom a Rachel, dcére senátora Saxona a spravodajskej dôstojníčke Bieleho domu, odrazu ide o život. Nečakane sa ocitnú uprostred nebezpečnej hry najvyšších vojenských a politických kruhov Ameriky.