Démonológ - Pyper, Andrew (IKAR, a.s, 2014)
Profesor David Ullman patrí medzi najváženejších odborníkov na démonologickú literatúru ľ predovšetkým na Miltonov Stratený raj. Paradoxne, nie je veriaci, svoj predmet skúmania vníma iba ako výplod fantázie. Jedného dňa ho navštívi tajomná Štíhla žena s ponukou, aby letel do Benátok a preskúmal akýsi "fenomén". Hoci sprvu odmieta, napokon sa predsa len ocitá v Benátkach so svojou milovanou dvanásťročnou dcérou Tess.