Deti púšte - Dirie, Waris; Kulová, Dora (IKAR Bratislava, 2011)
Nestala sa modelkou pre to, aby zarábala veľké peniaze, ale aby upozornila na to, čo sa deje v Afrike, ako sa ubližuje malým dievčatkám. Pretože obriezka je skutočne drastická a poznamená dievča na celý život. Je to krvavé mäsiarstvo, strata pocitu ženskosti, istoty aj sebaúcty.
Keywords: Dirie, Waris, -- 1965-; modelky -- Spojené štáty americké; ženy v politike; práva žien -- Somálsko; obriezka u žien -- Somálsko; Somálsko -- sociálne pomery