Prízraky v Breslau - Krajewski, Marek; Horváth, Tomáš; Dobrík, Dodo (Slovart Bratislava, 2009)
Začiatkom septembra roku 1919 na ostrove v záplavovej oblasti rieky Odry gymnazisti nájdu beštiálne znetvorené telá štyroch mládencov v námorníckych čiapkach. Polícia nájde pri obetiach lístok s citátom z Biblie adresovaný kriminálnemu asistentovi Eberhardovi Mockovi. Vyšetrovanie "prípadu štyroch námorníkov" ho vedie cez uličky Vroclavu poznamenané zločinom a cez drogové brlohy k jeho vlastnej nedávnej minulosti.
Keywords: KRIMI, DETEKTIVKA