Outsider : detektivní román z dostihového prostředí - Francome, John, 1952-; Klůfová, Petra, 1957- (Praha : Olympia, 2000)
Hrdinou dostihové detektivky je americký žokej, působící v Anglii, jemuž někdo začne z neznámých důvodů ukládat o život.
Jake Felton je velice úspěšný americký žokej, který teď jezdí v Anglii. Pravda, je poněkud vyhraněný, taky je bohatý, není proto nejoblíbenější, přesto jen marně přemítá o tom, kdo ho nenávidí tak sveřepě, že by usiloval o jeho život. Neboť série nehod, které ho v poslední době pronásledují, zcela jasně není náhodná. V tom se jeho názor rozchází s míněním policie, a tak se Jake sám, jen za pomoci přátel, ujímá pátrání. Je složité a pestré stejně jako prostředí dostihového světa, který ho obklopuje, s jeho vrcholnými klasickými dostihy Oaks, Guineas a Derby. Nakladatelská anotace.
Keywords: detektivní romány; anglické romány; English fiction; Detective and mystery stories