Julie se nevzdává - Casati Modignani, Sveva (Klub čtenářů. Rodinný klub, 1993)
Hrdinka, rozvedená matka 14náctiletého syna, našla po mnoha zklamáních životní lásku v příteli z dětství, který se stal chirurgem. Pomůže jí překonat kritické chvíle po operaci zhoubného nádoru, ale v době, kdy hrdinka podléhá znovu obavám a depresím, je i on podroben osudové zkoušce, kterou z nenávisti rozpoutala jeho bývalá žena. Hrdinka si v těžkých chvílích promítá svůj dosavadní život, zvažuje jeho klady i zápory a závěrečný happy end přijímá jako počátek nové existence.