9. Ako ukradnúť dračí meč - Cowell, Cressida; Kořínek, Otakar (Slovart Bratislava, 2016)
Súostrovie Vikingov čakajú zlé časy ľ schyľuje sa k vzbure drakov, ktoré sa chcú oslobodiť spod nadvlády ľudí a celú ľudskú rasu vyhladiť. Podarí sa Štikútovi zabrániť im v tom? Vikingov čaká aj voľba nového kráľa Západodivočiny. Môže sa ním stať iba ten, kto nájde stratenú kráľovskú korunu. Nikto však nevie, kde je. Štikút a jeho priatelia Rybonoh a Kamikadze sa ju vydajú hľadať, čakajú ich mnohé nebezpečenstvá a nástrahy. A keby ju aj našli, stále nie je isté, kto sa stane kráľom. Vzbura môže prepuknúť každú chvíľu...
paperback (brožovaná väzba)
Keywords: Bel. do 10 r; vhodne 8+