Divergencia - Roth, Veronica; Guričanová, Elena (Slovart Bratislava, 2015)
NAJPOPULÁRNEJŠIA DYSTOPICKÁ SÉRIA SÚČASNOSTI DIVERGENCIA ľ REZISTENCIA ľ EXPERIMENT.
Päť frakcií, päť rôznych spôsobov života. Každý šestnásťročný obyvateľ mesta si musí jednu zvoliť. Toto rozhodnutie ovplyvní ich životy, lebo frakcia je ich rodina, frakcia je viac než krv. Beatrice "Tris" Priorová sa rozhodne vzoprieť svojej rodine, opustiť svoju rodnú frakciu. A keď sa začnú rozpletať pavučiny kolosálneho sprisahania, napohľad dokonalá spoločnosť môže skončiť v troskách v zlomku sekundy.
Začiatok viacdielnej série.
Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...
brožovaná väzba - paperback
Keywords: Beletria nad 10 r; Sci-fi, fantasy; 15+